dimecres, 4 de novembre de 2015

CCOO fem una crida a les empreses del sector per acabar amb les irregularitats

CCOO denuncia les condicions de treball en el sector dels ensenyaments no reglats de Catalunya. 

En el sector dels ensenyaments no reglats de Catalunya treballen més de 10.000 professionals en els sectors de formació ocupacional, idiomes, artístiques, etc.
Els i les professionals del sector tenen els seus salaris congelats des de fa vuit anys i la gran majoria dels i les treballadors i treballadores solament té un contracte a temps parcial (86%).

En una enquesta als delegats i delegades de CCOO del sector van sortir les següents dades alarmants:


  • El 42% de les hores extres no són remunerades (diners o temps), encara que el conveni col·lectiu ho preveu
  • Les substitucions no es paguen (22%), encara que és temps de treball.
  • Hi ha treballadors i treballadores als que no es reconeixen les hores de preparació, encara que el conveni col·lectiu ho preveu.
  • Hi ha treballadors i treballadores que cobren en negre, la qual cosa implica un frau a la Seguretat Social i perjudica quant a les prestacions socials i la jubilació.
  • En moltes empreses no s'ofereixen llocs o hores vacants al personal ja contractat, encara que l'Estatut dels Treballadors ho preveu.
  • En moltes ocasions el personal docent sofreix més d'una interrupció de la seva jornada laboral encara que l'Estatut dels Treballadors les limita a una.


Els incompliments són denunciables a Inspecció de Treball de la Seguretat Social. També existeix una bústia de frau (http://www.empleo.gob.es/buzonfraude/) en el qual els i les professionals poden informar anònimament a la Seguretat Social sobre possibles fraus.

Llegeix i descarrega el full d'Actualitat aquí versió CAT (pdf)

Llegeix i descarrega el full d'Actualitat aquí versió CAST (pdf)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada